Konto młodzieżowe - pilne pytanie

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto młodzieżowe - pilne pytanie

napisał szefnowik » 2010-01-07, 12:02

Witam, uprzedzam ODPOWIEDZI na mojego posta typu "szukaj na forum". Wybaczcie nie mam na to czasu. Sprawa wygląda dość poważnie z mojego punktu widzenia ale nie będę opisywać szczegółowo sprawy.

Jestem z czerwca 1992 roku i na dziś mam 17 lat. Planowałem od dawna założyć konto w banku Millenium ale dziś sprawy się skomplikowały i muszę szukać innego opiekuna, który podpisze umowę razem zemną. Znajomy dziś powiedział mi, że on w roku w którym miał mieć 18 sam założył konto studenckie bez rodziców ani innego opiekuna.
Potrzebuje na gwałt konto bankowe, które mogę założyć najlepiej sam lub z osobą typu babcia, dziadek a nie z rodzicami. Moi rodzice żyją ale nie dogadam się z nimi w sprawę założenia konta.
Jest możliwość bym mógł założyć konto z podpisem np. dziadka a nie matki lub ojca?

Czekam na Wasze posty - jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o informacje jeszcze dziś.
szefnowik

napisał piotrek » 2010-01-07, 15:34

No niestety jesli jestes niepelnoletni i nie masz dokumentu tozsamosci takiego jak dowod osobisty, to na konto musi sie takze zgodzic twoj opiekun prawny (potrzebny jest jego podpis na umowie), zdaje sie ze taki wymog jest ustawowy.

Takze dwa wyjscia, albo skombinujesz ten podpis rodzica, albo czekasz do 18 i wydania dowodu osobistego (ewentualnie moze byc paszport), innej metody zalozenia przez ciebie konta nie widze.
piotrek