Konto młodzieżowe

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto młodzieżowe

napisał piterb94 » 2009-12-22, 19:05

Mam 15 lat. Zacząłem ostatnio więcej kupować i sprzedawać na allegro. Jednak to ciągłe bieganie na pocztę i współpraca z rodzicami mnie dobija. Więc postanowił założyć konto młodzieżowe. Lecz zanim pójdę do określonej placówki postanowił skorzystać z dóbr współczesnej techniki i poradzić się na forum. Więc tak. Przede wszystkim chciałbym posiadać konto, którego prowadzenie, przelewy przez internet jest darmowe. A także aby owy bank w którym założył bym konto posiadał placówki w moim mieście, a także aby mógł w dużej ilości bankomatów wypłacać kasę. Chciałbym też aby moje konto w internecie było przejrzyste i łatwe w obsłudze. I ostatni punkt, ale wcale nie najmniej ważny. Chciałbym, żeby nie było czegoś takiego, że muszę przypuszczalnie wypłacić z konta 2 razy w ciągu miesiąca, bo jak tego nie zrobię to zabiorą mi 5 zł. W związku z tym wszystkim moje pytanie do was forumowicze. Jakie konto mi polecacie i jakie macie doświadczenia z kontami w danych bankach. Z góry dziękuje za rady.
piterb94

napisał piotrek » 2009-12-29, 13:59

Najtansze i najlepsze wg mnie do takich celow jak allegro/kupowanie w internecie jest izzykonto mbanku, tanszego konta dla mlodziezy niepelnoletniej nie znajdziesz.
Darmowe prowadzenie, darmowa karta, darmowe przelewy bez zadnych gwiazdek czy tez jakis warunkow do spelnienia. Po prostu darmowe.

Niestety bank ten oddzialow fizycznych do obsugi kont nie ma. Ale wszystko zalatwisz przez internet. Zreszta do tych rzeczy, o ktorych piszesz dostep internetowy ci wystarczy. Pieniazki za darmo mozesz wyplacac ze wszystkich bankomatow Banku Zachodniego WBK, euronetu, ecard i cash4you, a wiec jest ich duzo.

Pytanie jak mocno ci zalezy by bank mial oddzialy? KOnta w takich bankach to juz wydatek rzedu kilku zl (2-3) na miesiac. Do tego czesto platne sa przelewy.

Jesli ci tak bardzo nie zalezy na tych oddzialch to radze otworzyc izzykonto :)
piotrek