Konto młodzieżowe w mBanku - problem

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto młodzieżowe w mBanku - problem

napisał rsx » 2010-05-16, 13:00

Witam.
Listopadem 2008 roku założyłem wraz z rodzicami dla siebie konto izzykonto w mBanku.
Wszystko ładnie aktywowałem i długo się nie logowałem, ani nie korzystałem z niego.
Niedawno chciałem się zalogować przez internet i coś sprawdzić, a tutaj mi wyskakuje takie coś:

"Kanał Internet został zablokowany.
Aby odblokować dostęp do mBanku przez Internet należy:
- zadzwonić na mLinię: 0-801 300 800,
- wybrać opcję "1",
- zidentyfikować się podając numer Klienta i wybrane cyfry telekodu,
- wybrać opcję "4", a następnie postępować wg wskazówek systemu.

Pierwsze po odblokowaniu kanału logowanie do systemu transakcyjnego wymaga zmiany hasła dostępu."

Identyfikator wpisuje dobry bo to pokazuje się niezależnie od wpisywanego hasła.
Próbowałem dzwonić na infolinię i to wyjaśnić, ale przy próbie telekodu ciągle wyskakiwał błąd, a używałem tego, który był podany w pakiecie aktywacyjnym. Obawiam się, że zapomniałem telekodu.
Identyfikator i kod PIN pamiętam, niestety tylko telekodu zapomniałem i mi zablokowano dostęp przez Internet.
Nie wiem jak mam teraz postępować, aby ustawić nowy telekod lub po prostu aktywować dostęp Internetowy.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam, Michał.
rsx

napisał brandmind » 2010-05-17, 09:44

Witam!
Miałam podobne problemy, mogę Ci poradzić. Jeśli nie pamiętasz hasła dostępu do mLinii, czyli telekodu, możesz ustalić nowe poprzez kontakt z Operatorem mLinii. Jeśli chcesz ustanowić nowe hasło poprzez mLinię 0 801 300 800, połącz się na operatora wybierając 0 i zamów oddzwonienie. Pamiętaj, że Operator zadzwoni tylko na ten numer, który figuruje w systemie mBanku. Później postępuj tak jak poprzednio już z nowym telekodem.

Pozdrawiam, Barbara
Doradca Finansowy Brandmind
brandmind