Konto od trzynastu lat.

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto od trzynastu lat.

napisał Adam1 » 2010-08-28, 17:16

Witam!
Niedługo skończę trzynaście lat, i myślę nad założeniem konta w banku. Kieszonkowe nie leżało by bezczynnie, i będę mógł sam robić przelewy. Jest jednak pewnie odwieczny problem - który bank? Najbardziej podoba mi się oferta wbk i mbanku, lecz ten drugi nie ma siedziby. Nie chciałbym płacić za prowadzenie konta, a miesięczne wpłaty systematyczne byłby na poziomie 30-50 złotych. Chciałbym dostać kartę, do bankomatu i do płatności np. w tesco. Mieszkam w Zielonej Górze, jest dużo bankomatów wbk. Czy polecacie ten bank? A może jest jakiś inny, gdzie będę mógł założyć darmowe konto, na którym mogłoby w jakimś stopniu rosnąć moje kieszonkowe?

Pozdrawiam.
A, i gdy oglądałem demo banku internetowego, zauważyłem, że na jednym koncie mogę mieć lokaty. Czy to działa tak, że mam konto wbk <30 dla młodych, i zakładam sobie lokatę na powiedzmy 50zł, na miesiąc o określonym oprocentowaniu za kilka złotych?
Adam1

napisał piotrek » 2010-08-30, 11:02

Kosztowo oba konta sa bardzo podobne.

NIe placisz za prowadzenie , przelewy i karte do konta.

Izzykonto mbanku:
- brak oddzialow, gotowke na konto mozesz wplacac tylko poprzez wplatomaty, lub przez przelew z innego konta
+ masz wiecej darmowych bankomatow, oprocz bzwbk, sa jeszce euronet, ecard i cash4you

e-konto<30 wbk:
+ masz do dyzspozycji sporo oddzialow
- masz do dyspozycji mniej darmowych bankoamtow niz w przypadku izzykonta

Poza tym wiekszych roznic nie ma. izzykonto to na pewno najczesciej zakladane konto mlodziezowe poprzez swoja taniosc i prostote obslugi.

Ale ostateczny wybor nalezy do ciebie

Za tą odpowiedź piotrek otrzymał podziękowania od:
Adam1
piotrek

Konto od trzynastu lat.

napisał Adam1 » 2010-08-31, 10:46

No z bankomatami to nie problem, bo nawet kilkaset metrów od mojej nowej szkoły jest owy, więc wbk bankomaty mi starczą. a mógłby mi ktoś odpowiedzieć co do tych lokat?
Adam1