Konto przez internet

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto przez internet

napisał Misiaczek1412 » 2010-08-05, 20:37

Hej. Na początek witam :-)
Mam dylemat nad założeniem konta przez internet. Czy to jest lepsze rozwiązanie ?
Troche się obawiam, że może być to skomplikowane. Macie jakieś doświadczenia w tym ?
Jeśli tak to gdzie je najlepiej założyć bo przecież banków jest mnóstwo...
Misiaczek1412

napisał rodzynek2 » 2010-08-05, 21:35

w zasadzie każdy bank ma konto z dostępem przez internet. Wszystko zależy czego oczekujesz od banku i jak będziesz korzystał.
Czy pieniądze będziesz dostawał przelewem, czy będziesz wpłacał gotówkę?
Czy będziesz potrzebował karty do konta i jak często będziesz z niej korzystał?
Czy będziesz i ile w miesiącu płacił kartą w sklepie, czy tylko będziesz wyciągał pieniądze z bankomatu?
Bankomaty jakiej sieci znajdują się blisko Twojego domu lub po drodze do szkoły/ pracy?
Odziały jakich banków znajdują w Twojej okolicy lub po drodze do szkoły/ pracy?
rodzynek2

napisał brandmind » 2010-08-06, 10:40

Witam!
Obsługa internetowa kont bankowych jest bardzo prosta. Polecenia są jednoznaczne i nie skomplikowane. Ponadto każdy bank daje szczegółową instrukcję co do aktywacji takiego konta, logowania i przelewów internetowych. Korzystając z bankowych usług internetowych zaoszczędzisz czas, pieniądze i nerwy. Masz zawsze i wszędzie wgląd w swoje finanse zdeponowane na rachunku - oczywiście wszędzie tam, gdzie masz dostęp do internetu.
Naturalnie, że banków jest sporo i ofert też. Ja korzystam od lat z konta przez internet w mBanku i jestem z niego bardzo zadowolona, spełnia wszystkie moje oczekiwania. Baz trudu znajdziesz mBank w necie, wypełnisz wniosek na stronie banku, a dokumenty przyjdą Ci pocztą kurierską do podpisania.
Obecnie banki posiadają dobre zabezpieczenia poprzez kody sms. Prędzej możesz narazić się na stratę gotówki przez zeskanowanie karty w bankomacie i skopiowania PINU, czy kradzieży tej karty niż utraty pieniędzy poprzez transakcja przez internet np. przelewy.

Pozdrawiam, Barbara
Doradca Finansowy Brandmind
brandmind

napisał bobek132 » 2010-08-08, 21:43

To wcale nie jest skomplikowane. Założenie konta trwa parę minut. Wypełniasz jedynie wniosek :-) Umowę przywozi Ci kurier. Podpisujesz ją i po sprawie. Później przesyłają Ci kartę i PIN :-)
bobek132

napisał sasa12 » 2010-08-09, 23:09

Ja sama zakładałam takie konto w mbanku i powiem, że jestem strasznie zadowolona. Dzięki temu zaoszczędziłam cały dzień stania w kolejce w banku. Wszystko co potrzebne przyszło mi pocztą (kurierem). Mogę na prawdę szczerze polecić to rozwiązanie.
sasa12