Konto służące częstemu ekplatowaniu

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Konto służące częstemu ekplatowaniu

napisał Banani » 2010-08-01, 18:32

Witam Was drodzy użytkownicy!
Niezmiernie cieszę się, że mogę uczestniczyć w tak zacnym gronie jakim jest społeczność tego forum :)
Mam pytanie i prosił bym Was o rzetelną i wyrozumiałą odpowiedź(moje pytania mogą wydać się banalne)
Dzisiejszego dnia skończyłem 18lat i postanowiłem założyć konto w banku. Poszukuję oferty, która nakładała by na mnie jak najmniej regularnych opłat. Najlepiej było by gdyby prowadzenia konta i karty było za darmo. Konto potrzebne mi jest głównie do zakupów- jak jadę kupić sobie jakieś tam ubrania np to chciałbym zapłacić kartą, żeby nie nosić ze sobą grubej kasy- fajnie by było gdyby transakcje były darmowe jeżeli taka opcja istnieje. Podsumowując: szukam konta które będzie prowadzone za darmo,a zarazem konta, które pozwoli mi robić częste (czasem drobne) zakupy bez większych, dodatkowych i zbędnych opłat.
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za odpowiedz :)
Banani

napisał brandmind » 2010-08-03, 08:11

Witam!
Na wstępie pragnę Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, które oznaczają wejście w dorosłe życie tzn. pełnoletniość. Jest wiele banków, które oferują podobne usługi, ale jeśli mogę Ci zasugerować wybór, to proponuję założenie konta w mBanku. Link do banku znajdziesz bez trudu wpisując w wyszukiwarkę Google "mbank". Założenie konta jest bajecznie proste, a dokumenty do podpisania przyjdą kurierem. Prowadzenie konta e-konto oraz e-max i e-max plus jest bezpłatne. Bank nie wymaga stałych systematycznych wpłat, wypłaty z bankomatów sieciowych: Euronet, Cash4You, eCard i BZ WBK oraz punktach handlowych oznaczonych logiem cash back Visa i MasterCard również są bezpłatne. Naturalnie, że wydanie karty którą możesz wypłacać z bankomatów czy płacić w placówkach handlowych jest bezpłatne. Sama od wielu lat korzystam z konta w mBanku, gram na giełdzie, oszczędzam, płacę wszystkie rachunki i jestem bardzo zadowolona. Życzę wszelkiej pomyślności samych udanych decyzji i inwestycji.

Pozdrawiam, Barbara
Doradca Finansowy Brandmind

Za tą odpowiedź brandmind otrzymał podziękowania od:
Banani
brandmind

napisał Banani » 2010-08-03, 11:17

Dziękuje za życzenia i sugestię ;) przejrzę propozycję mBanku i być może wybiorę właśnie tę ofertę :) jeszcze raz dziękuje za pomoc!
Banani

napisał Znafca_Tematu » 2010-08-05, 07:50

Odnośnie mBanku radzę uważnie przeczytać najnowsze regulaminy i tabele opłat - pojawiły się nowe opłaty, które powodują, że nie zawsze konto będzie za darmo...
mBank faktycznie jest całkowicie internetowy jednak konkurencja skutecznie już goni:
ING, Toyota Bank, Eurobank, Citibank, BZWBK i inni też mają w ofercie konto internetowe.
Sam korzystam z ING, Eurobanku i Citi.
Co do ING nie polecam, bo planuję zamknąć tam konto. Pozostałe wymienione przeze mnie mają ciekawe oferty.

Za tą odpowiedź Znafca_Tematu otrzymał podziękowania od:
Banani
Znafca_Tematu

napisał Banani » 2010-08-05, 10:26

Powiedz coś więcej o Eurobanku i Citi jak możesz ;)
Banani