Konto studenckie gdzie?

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

mBank

napisał pmsady » 2008-09-10, 15:23

także polecam mBank, z ktorego korzystam od 3 lat, mam eKonto, a do niego dodadtkowo, konto oszczednosciowe eMax plus , konto darmowe, bezplatne przelewy, na oszczednosciowym bardzo dobre oprocentowanie, obecnie 5,75%, łatwy dostęp, polecam
pmsady

napisał student23 » 2008-09-24, 13:18

Jestem studentem 3 roku. Większość moich znajomych ma konto w mbanku.
Ja sam mam ekonto od ponad 2 lat i sobie chwale. Świetnie sie sprawdza do moich spraw. Najbardziej proste rzeczy do ktorych sluzy mi konto:
* łatwo można przez Internet zapłacić za akademik (nie trzeba juz stać w długich kolejkach do okienka),
* jest gdzie trzymać stypendium ( socjal i czasem naukowe :),
* nie ma żadnych wymaganych określonych miesięcznych wpłat,
* łatwo można sprawdzić stan konta przez Internet,
* dużo darmowych bankomatów,
* no i konto rzeczywiście darmowe w utrzymaniu (za darmo prowadzenie, karta i przelewy).

Polecam wszystkim osobom studiującym:
http://www.mbank.net.pl/1344
student23

napisał koryt » 2009-06-25, 22:05

witam a co myslicie o koncie student w ing bo niektórzy mowią ze fajnie a inni zebym tam nie zakładał konta
koryt

Lepsze konto direct

napisał piotrek » 2009-06-26, 12:20

Chyba w chwili obecnej jesli szukac konta dla studenta w ing lepsze od konta studet bedzie konto direct, a chyba jeszce tanszy bedzie mbank:

Prowadzenie konta:
Konto Direct ING - 0 zł
KOnto Student ING - 2 zł
ekonto mbank - 0zl

Przelewy przez Internet:
Konto Direct ING - 0 zł
KOnto Student ING - 0 zł
ekonto mbank - 0zl

Miesięczna opłata za karte bankomatowa:
Konto Direct ING - 2 zł (0 - jeśli dokonano transakcji bezgotówkowych na kwotę min. 100 zł/miesiąc)
KOnto Student ING - 2 zł (0 - jeśli dokonano transakcji bezgotówkowych na kwotę min. 100 zł/miesiąc)
ekonto mbank - 0zl

Przewaga ewentualna nad mbankiem, konta direct ing jest taka ze masz, bezpłatny serwis SMS lub pakiet SMS - usługa wysyłania na Twój telefon komórkowy powiadomień o transakcjach na koncie.

Jesli szukasz konta glownie do zakupow i przelewow bralbym mbank (brak oddzialow), jesli natomiast potrzebny jest ci bank z oddzialami to bym zastanowil sie nad ing.

Jest tez kilka innych bankow majacych ciekawa oferte wszystko zalezy od tego jakie masz wymagania co do konta i do czego ma ci ono glownie sluzyc.
piotrek

Konto studenckie gdzie?

napisał xexer » 2009-08-12, 19:19

Ja wybrałem konto w banku ING. Było to na początku studiów i miało być wszystko za darmo. Teraz jestem na 4 roku i od dłuższego już czasu pobierają mi opłaty za prowadzenie konta i za kartę. Wiosek jest taki, że w długim terminie każdy bank będzie nas "doił". Nie dawno przerzuciłem się na mBank. Puki co, mam konto za darmo...zobaczymy jak będzie w przyszłości.
xexer

napisał Phoenix » 2009-08-20, 22:50

Ostatnimi czasy bank BPS oferuje dość fajne tanie konto studenckie - "POL-Konto". Jak chcesz możesz porównać opłaty w poszczególnych bankach na http://m2m.konta-internetowe.pl/kontaos ... bistych/2/
Phoenix

witam

napisał anulka90 » 2009-09-03, 16:55

bardzo pomocna stronka. ja chciałabym się zapytać co sądzicie o Invest Banku? ma ktoś tam konto?
anulka90

polecam trzy banki

napisał devil666 » 2009-09-22, 12:35

w tej chwili rozważał bym trzy różne oferty:

mbank - zupełnie wszystko za darmo

bzwbk - za darmo do trzydziestki plus karta zbliżeniowa

pekao sa - za darmo do trzydziestki plus ubezpieczenie za - plus starter orange 10 pln -
devil666

napisał piotrek » 2009-09-22, 22:51

devil666 napisał(a):w tej chwili rozważał bym trzy różne oferty:

mbank - zupełnie wszystko za darmo

bzwbk - za darmo do trzydziestki plus karta zbliżeniowa

pekao sa - za darmo do trzydziestki plus ubezpieczenie za - plus starter orange 10 pln -

Z tej trojki najlepsza oferte ma mbank, bez zadnych gwiazdek i ograniczen wiekowych konto darmowe (prowadzenie , przelewy, karta).

Bz wbk oraz pekao sa maj konta juz drozsze np. przelewy przelew przez internet w bzwbk i pekao to koszt 0,5 zł dodtkowo obie oferty ograniczone sa wiekowo do 30 lat. Plusy: maja sporo oddzialow.

Co do oferty Pekao inny spory minus o ktorym nie wspomniales:
Wysłanie przez Bank kodu SMS służącego do zaakceptowania zlecenia złożonego w
serwisie PekaoInternet to 0,20zł. A wiec np za potwierdzenie kodu do przelewu placisz dodatkowo 0,2 zł.
Ja dziekuje za taka oferte.

Ogolnie jest jeszce sporo ciekawych ofert dedykowanych studentom i tanich do tego:
ING - Konto Direct, Konto w Alior Banku, ekonto student Lukas Banku, konto Inteligo.

Cenowo niemal wszystkie zblizone.

Wiec pytanie odnosnie konta studenckiego sprowadza sie do tego czego sie wymaga od tego konta np. jesli wiemy ze bezdziemy robic duzo przelewow to najwazniejsze beda oplaty za przelewy itp.

Warto tez wybrac bank ktorego bankomaty lub oddzial znajduje sie w poblizu i ma dosc atrakcyjna oferte
piotrek

Poprzednia strona