Milenium czy PKO BP (studenckie)

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Milenium czy PKO BP (studenckie)

napisał pionieer » 2010-08-19, 12:28

W moim mieście mam dwa banki PKOBP i Milenium, które oferują konta studenckie. Musiałbym wybrać jeden z tych banków ze względów osobistych. Chciałem się zapytać o wasze opinie na temat Superkonto Student w PKOBP i Konto Student w Milenium, bo z ofertami się zapoznałem :D
pionieer

napisał piotrek » 2010-08-20, 10:46

Hmm....
KOnto student millenium to zadna rewelacja, jesli chodzi o konta studenckie. W porownaniu do innych bankow drogie (prowadzenie - 2zl/miesiac, przelewy - 0,5zl, karta zdaje sie 20 zl na rok). Jesli juz chcialby zalozyc konto w Millenium to jedyne sensowne konto to konto Internetowe:
http://m2m.konta-internetowe.pl/millenn ... etowe.html
Sporo tansze od konta student:
- 0 zl za przelewy i prowadzenie
- 0 zł - opłata miesięczna za użytkowanie karty, jeśli obroty na karcie wyniosą min. 100 zł miesięcznie (w innym przypadku opłata wynosi 3 zł)

Tak wiec jesli juz millenium to konto internetowe a nie konto student.

Co do pko bp, supekonto student jest drogie, w swoim czasie tez mialem to konto, ale szybko zrezygnowalem z niego na rzecz konta internetowego inteligo.

Wlascicielem konta inteligo podobnie jak supekonta student jest pko bp.
A wiec masz darmowe wyplaty z bankomatow pko bp. mozesz wplacac i wyplacac pieniadze w oddzialach pko.

Ale co najwazniejsze konto inteligo jest sporo tansze od superkonta student:
- 0 zl za prowadzenie konta (wystarczy ze masz nim 100 zl)
- 0 zl za przelewy
- 0 zl za karte jesli zrobisz nia zakupow za min. 100 zl w miesiacu w innym przypadku to koszt rzedu 1 zl na miesiac

Do tego masz do dyspozycji bardzo dobry serwis internetowy do konta, wg mnie jeden z lepszych porownujac do innych bankow.

Mam konto inteligo od 2004 r. i jeszce nigdy mnie to konto nie zawiodlo. W millenium mialem kiedys zwykle konto osobiste, ale po podwyzkach oplat szybko je zamknalem.
piotrek