Nordea czy mBank ?

Wszystko na temat kont przeznaczonych dla młodzieży oraz kont bankowych dla studentów. Jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę dla dla studenta.

Nordea czy mBank ?

napisał eressea » 2008-10-05, 13:35

witam,
od kilku godzin szukam banku, w którym mogłabym założyć konto, konto przyjazne studentowi, i zainteresowały mnie dwa banki Nordea i mBank.

mBank przyciągnął mnie ofertą, prawie wszystko damo ;],

Nordea przyciągneła mnie reklamą z tv, konto spectrum - ale jak się okazało trzeba mieć wpływy co najmniej półtora tysiąca by mieć wszystko darmo, i znalazłam u nich konto "Na starcie", czy cosik takiego, jednak bardzo ubogi opis konta znalazłam (przynajmniej dla mnie ;p )

dlatego zakładam ten temat byście mogli mi coś doradzić.

pozdro4all :wink: :D
eressea

napisał zibizz1 » 2008-10-05, 13:51

Witam
Jeżeli studenckie to tylko mBank. Tak jak mówisz wszystko za darmo tzn. wszystko czego potrzebuje student:). Sam korzystam od 1,5 roku i nie zapłaciłem jeszcze ani złotówki za obsługę w tym banku.
zibizz1

napisał osiemgroszy » 2008-10-05, 18:08

tak ....zakładam temat bo mi sie nie chce poszukać czy już przypadkiem taki temat nie został założony...nie mówiąc juz o tym że na górze strony pod napisem.."centrum twoich finansów...forum-bankowe.pl jest opcja PORÓWNAJ:!!! i konta studenckie w szczególności wyróżnione....ehhh

ja radze najpierw nauczyć sie szukać czy to na tej stronie czy gdziekolwiek indziej informacji...bo jak prostej oferty nie potrafisz znaleźć to może jeszcze nie zakładaj konta bo będziesz tylko kolejnym nieświadomym użytkownikiem bankowości....i takie zaśmiecające tylko forum pytania będziesz wymyślać

heh bez obrazy...
osiemgroszy

napisał eressea » 2008-10-05, 19:09

osiemgroszy nie ma sprawy, :twisted: ale jak zauważyłes napisałam na początku, że przejżałam oferty, przeczytałam i szukałam odpowiedzi, i znalazłam, ale jednak miałam wątpliwości co do Nordea, bo dla mnie za mało wiadomości, informacji jest w internecie o koncie w tym banku, a ja jestem bardzo wymagająca i chcę wiedzieć jak najwiecej, nigdy nie pakuje sie w coś na ciemno.

miałam nadzieje, że do tego tematu podejdą osoby, które mają konta w tych bankach, i opowiedzą o swoich "przeżyciach" w tych bankach,

zibizz1 dzięki za pomoc, jak sie skusze to skozystam, twoja wypowiedz pachnie mi reklamą .. czyżbyć pracował w tym banku ? ;p.. ale to tylko takie moje odczucia.

jak narazie góruje mBank, jednak nadal będę szukać i dopytywać sie o Nordea,
więc ludzie piszcie jak najwięcej co wiecie 8)
eressea

napisał zibizz1 » 2008-10-05, 21:28

Co do konta to gwarantuje ze nie zapłacisz za nie ani złotówki w dodatku dostaniesz za darmo kartę do bankomatu/wpłatomatu.

Sam mam konta w rożnych bankach (inteligo, ING) i jak na razie tylko konto w mBanku nie kosztowało mnie ani złotówki.

Na razie nie znalazłem jeszcze takiej oferty jaką ma mBank. Granica miedzy ofertami innych banków powoli się zaciera, ale mBank nadal jest najlepszym bankiem dla zwykłego użytkownika, który używa konta do płacenia za rachunki i otrzymuje pieniądze na konto. Chyba ze mieszkasz w małym miasteczku lub na wsi, wtedy mBank traci przewagę bo nie masz dostępu do darmowych wpłatomatów. Tak samo mBank nie jest najlepszy w kredytach czy lokatach i do tego go nie polecam.

Pozdrawiam
zibizz1

napisał niebieski » 2008-10-14, 19:04

Ja założyłem sobie w mBanku jako drugie. Szczególnie do internetu, aukcji itd. Przez dłuższy czas nie używałem go wcale, ale okazało się, że nadal istnieje :)
niebieski

napisał zibizz1 » 2008-10-14, 21:52

No tak jak mówiłem to nic nie kosztuje a konto może sobie spokojnie istnieć za 0zł.
zibizz1

mbank ok

napisał pmsady » 2008-10-20, 18:00

ja posiadam w mBank konto-eKonto, w którym darmowe przelewy, darmowa karta debetowa, darmowe prowadzenie konta bez ustalonych wpływów na konto, jestem zadowolony
pmsady