Płacę z Allegro - status zakończony, ale pieniędzy brak
napisał Fyjo » 2010-12-06, 17:25
Witam! W sobotę założyłem Izzykonto w mbanku. Dzisiaj sprzedałem pierwszą rzecz na allegro, kupujący wpłacił pieniądze na konto poprzez płacę z allegro, a ja wysłałem te pieniądze na konto. Poczekałem kilka godzin, w allegro status jest "zakończony", ale pieniędzy na koncie brak... mam nadal czekać? nr konta się na pewno zgadza.
NIestety platnosc przez "Place z Allegro" to najdluzsza droga. Poniewaz zebys ty otrzymal pieniadze, na swoje konto, najpierw allegro musi je zaksigowac na swoim koncie i dopiero potem dopiero zostaja one ci plrzelane czyli stndard to oczekiwanie nawet ladnych kilka dni. Ale pieniadze na pewno w koncu dojda do ciebie bo allegro to pewna firma
Na drugi raz pamietaj, by w tresci aukcji napisac iz zaplate za towar hcesz otrzymac zwyklym przelew na konto a nie poprzez place z allegro.
dobra, dzisiaj czwartek, a nadal brak pieniędzy... w poniedziałek zostały wysłane również inne pieniądze, też nie doszły, dzisiaj zrobiłem wpłatę własną, także brak, o co chodzi? Co to ma być?
Rzoumiem ze w twoim koncie na allegro, zaznaczyles te pieniadze do wyplaty A ile to moze trwac Sobie policz - liczba dni zanim przelew trafi od kupujacego na konto allegro - Liczba dni zami przelew trafi z konta allegro na twoje konto czyli w sumie wg mnie min to ok. 5 dni roboczych