Kiedy studia i stypendium się skończyło, skontaktowałam się z bankiem i otrzymałam informację, że konto zostało przekształcone automatycznie i - rzecz oczywista - nie muszę już przedkładać indeksu ani legitymacji studenckiej w ramach przedłużania działania konta.
Dwa dni temu chciałam wybrać pieniądze z konta. Pani w okienku powiedziała, że moje konto jest zablokowane i mam się skontaktować z moim oddziałem, żeby dowiedzieć się dlaczego. Zadzwoniłam. Pani z oddziału była zaskoczona - nic nie jest zablokowane. To pewnie jakaś pomyłka systemu. Następnego dnia próbowałam wybrać pieniądze z bankomatu - bezskutecznie. Udałam się po południu tam, gdzie wcześniej próbowałam wybrać pieniądze. Pani w okienku przypomniała sobie, dlaczego mam zablokowane konto - skończyłam 26 lat i moje Superkonto Student jest nieaktualne. Dlatego zablokowane. Mam się udać do mojego oddziału i przekształcić je.
I tu się zastanawiam. Oczywiście zapytam o to w oddziale, ale nie wiem jeszcze kiedy będę miała czas i możliwość tam się pojawić
Jeśli moje konto zostało "automatycznie przekształcone" kiedy skończyłam studia, to już nie jest superkontem student - tak? To jakim cudem traci teraz aktualność??
A jeśli wtedy nie zostało przekształcone, to dlaczego nie straciło aktualności, mimo iż nie przedkładałam indeksu i legitymacji??
Jestem prostym człowiekiem i te wszystkie bankowe zawiłości są dla mnie nie do pojęcia. Z sentymentem myślę o domowych skarpetach i bez żalu zlikwiduję konto w tym banku

Nowe tematy