ING- strasznie drodzy

Wszystko na temat kont bankowych dla firm. Jaki bank wybrać. Gdzie założyć konto bankowe dla małej firmy.

ING- strasznie drodzy

napisał rodzynek2 » 2009-10-05, 22:56

Uwaga na opłaty w tym banku. Nie dojść, że mają sztywną ofertę, to jeszcze zmuszają małe firmy do przystąpienia do bankowości korporacyjnej. A oto dwie ciekawostki z oferty dla firm:
-20,00 PLN za dostęp do konta przez internet (plus 70,00 za prowadzenie samego konta).
-1,25 PLN za przelewy z ING do ING, nawet w ramach tego samego oddziału.

Kto może ten z daleka.
rodzynek2

napisał piotrek » 2009-10-12, 09:48

rodzynek2 napisał(a):Uwaga na opłaty w tym banku. Nie dojść, że mają sztywną ofertę, to jeszcze zmuszają małe firmy do przystąpienia do bankowości korporacyjnej.

A po co komu ta bankowość korporacyjna?
Co to znaczy zmuszają?

Trzeba pozostac przy ich Koncie DIRECT dla firm, wg mnie to jedna z lepszych ofert dla malych firm.
piotrek

napisał rodzynek2 » 2009-10-12, 11:27

Zmuszają, a w zasadzie zmuszali, bo miałem kredyty (obrotowy i 2 inwestycyjne), więc tak szybko nie mogłem się uwolnić.
W zasadzie gadka wyglądała mniej więcej w następujący sposób "podwyższymy panu kredyt/damy kolejny w rachunku jeżeli zmieni pan rachunek na X", bo "Ma pan pełna księgowość". Lub twierdzili, że według ich kryteriów wielkości firmy (a badali obroty na koncie, sumę bilansowej) moja firma jest duża i podpada pod daną ofertę i muszę zmienić taryfę albo wypad. Obecnie robię wypad.
rodzynek2