Obsługa na jednym koncie kilku przedsiębiorstw...

Wszystko na temat kont bankowych dla firm. Jaki bank wybrać. Gdzie założyć konto bankowe dla małej firmy.

Obsługa na jednym koncie kilku przedsiębiorstw...

napisał lofi » 2010-01-16, 14:10

Witam
mam oto taka sytuacje ....
po założeniu DG będę prowadził usługi dla kilku innych przedsiębiorstw oraz osób prywatnych jednak obwarowane to będzie umowami ... więc zapłata wynikająca z usługi wpływa dokładnie co miesiąc...

wygląda to w ten sposób ze działam w imieniu mojego klienta jego dochody przechodzą na moje konto pomniejszone o wszelkie "jego" koszty ( podatki od nieruchomości, czynsz, prąd , woda, moja prowizja, itp) wysyłam mu na konto osobiste lub jego firmowe... ( mam nadzieje ze to jest dla was jasne)

chciałbym posiadać konto firmowe do którego mogę założyć powiedzmy ok 20-30 innych kont przypisanych do moich klientów... tak bym miał jasność i przejrzystość wpłaty i wypłat ...każdego z osobna
czy jest to możliwe i ew.. czy wszystkie banki dają takie "udogodnienia"
lofi

napisał rodzynek2 » 2010-01-16, 19:41

podobne usługi prowadzą na pewno Citibank- Handlowy, Raiffeisen bank i ING, co do innych musisz się popytać.
Nigdy z czegoś takiego nie korzystałem, więc o szczegółach wiem niewiele. Jest jedno konto ze subkontami o kolejnych numerach lub wg klucza z numerem klienta.
We większości banków istnieje możliwość zakładania kont pomocniczych do konta głównego, ale nie mam pojęcia, czy są jakieś limity
rodzynek2