Czy dostaniemy kredyt?

Wszystko na temat kredytów mieszkaniowych. Kredyty hipoteczne na zakup, budowę, remont domu lub innej nieruchomości.

Czy dostaniemy kredyt?

napisał majin » 2010-10-20, 13:27

Witam :)

Jesteśmy z żoną zainteresowani kredytem hipotecznym na mieszkanie o wartosci 255tys. zł. Nasze zarobki to razem 4000zł netto ale niestety do tego dochodza zobowiazania finansowe wobec 2 banków (spłacane regularnie). Miesiecznie jest to prawie 600zł. Druga zła wiadomość jest taka, że kilka lat temu przed zasadniczą służbą wojskową miałem zaciagniety kredyt ktorego w czasie pobierania żołdu nie byłem w stanie spłacac (bank nie chcial wstrzymac kredytu) no i zgodnie z tym co dostalem z BIKu mam zaleglosc 91 dni. Oczywiscie kredyt został już spłącony (nawet przed terminem wplacilem calosc tj 7tys zl). W tym czasie powstała też zaleglosc na karcie kredytowej 31dni ktora tez juz dawno jest splacona :( Nasze umowy niestety sa na czas nieokreslony... moja to kontrakt do listopada 2012 a zony umowa o prace do sierpnia 2012. Interesuje nas kredyt na min 30 lat no i oczywiscie jak by się dało ze wsparciem "Rodzina na swoim". Jak to wyglada?? Czy moze starac sie pisac do banku (BZWBK) o prosbe wykreslenia tej zlej historii w BIKu ?? Czy moze jest wieksza szansa na to ze bank spojrzy na to ze zaleglosci te zostaly splacone ?? Z gory dziekuje za odpowiedz i rade :) Pozdrawiam
majin

napisał BadGame » 2010-10-25, 11:05

Nie można wykreślić złej, czy jakiejkolwiek historii z BIK. W zalezności od banku, to historia kredytowa może być róznie interpretowana i postrzegana, Radzę spróbować.
BadGame