Jestem w biku.

Wszystko na temat kredytów mieszkaniowych. Kredyty hipoteczne na zakup, budowę, remont domu lub innej nieruchomości.

Jestem w biku.

napisał kolek144 » 2010-10-28, 07:45

w 2005 roku wziołem radio na raty w banku Cetelem, raty spłaciłem , z jedna ratą poślizgnołem się ok 30 dni ale spłaciłem ją. w 2003 roku chciałem wziąść w banku Pko Bp kredyt hipoteczny i dowiedziałem się że w Biku wisze za 15 zł. , po krótkich wyjaśnieniach ustaliłem że od 2 lat w banku Cetelem jestem dłużny 15 zł. za monit, najśmieszniejsza sprawa jest taka, że przez te 2 lata nie narosła mi ani złotówka odsetek i o tej kwocie niewiedziałem naprawde nic i jasna sprawa niedostałem kredytu. Należność spłaciłem, Cetelem bank przysłał mi historię spłaty kredytu, pismo że wysłał do Biku adnotacje, że spłaciłem pieniążki i dokument, że należność była za monit a nie odsetki za spłatę kredytu. Po 2 latach staram się ponownie o kredyt w ING Banku Śląskim kobieta powiedziała, że mam szanse na dostanie kredytu, z tego wzglądu, że jest to zaległość za Monit. Proszę Was o pomoc czy mam szansę w jakimś banku na kredyt hipoteczny, a może ktos miał podobny przykład i może coś powiedziać o mojej sytuacjii. Dziękuję.
kolek144

Jeszcze jedno

napisał kolek144 » 2010-10-28, 08:10

Zapomiałem jeszcze o fakcie, że gdy spłaciłem im tą należność 15 zł. to dosłownie po upływie ok 2 tygodniu bank Cetelem przekazem pocztowym zwrócił mi 9,5 złotych. Śmieszna sprawa.Pozdrawiam
kolek144