Kredyt hipoteczny na większe mieszkanie

Wszystko na temat kredytów mieszkaniowych. Kredyty hipoteczne na zakup, budowę, remont domu lub innej nieruchomości.

Kredyt hipoteczny na większe mieszkanie

napisał magdal76 » 2010-11-08, 14:21

Witam wszystkich!
Jak każdy w tym dziale mam pytanie odnośnie kredytu mieszkaniowego. Wraz z mężem chcemy kupić sobie większe mieszkanie (ok 3-4 w Warszawie na Ursynowie), ponieważ planujemy powiększenie rodziny :) :) Mieszkanie, którym aktualnie mieszkamy jest moich teściów, więc nie ciąży na nas żaden kredyt.
Wiem, że na pytanie jakie kredyty są najlepsze, nie ma dobrej odpowiedzi, ale może jednak ktoś potrafiłby mi pomóc.. :( Gdzie zacząć szukać? Czy powinnam najpierw przejść przez znane mi banki i pobrać ulotki na ten temat? W "doradcę finansowego" za bardzo nie wierzę jednak...
Jakie mam jeszcze sposoby..??
pozdrawiam
Magda
magdal76

napisał michal_sz » 2010-11-08, 15:53

Skoro nie wierzysz w doradców zewnętrznych a zawierzasz tylko pracownikom pojedynczych banków (pewnie każdy ma dla Ciebie najlepszą ofertę - tj. jedyną jaką ma - jest więc i najgorszą jego propozycją), to nie potrafię pomóc.
michal_sz

napisał brandmind » 2010-11-09, 11:05

Witam,
pierwszej informacji poszukaj w Internecie. Ustal walutę, okres spłaty, rodzaj rat, jakie Cię interesują, czy kredyt na 100 LTV, czy z wkładem itp. Przejrzyj fora poświęcone kredytom i opinie, jakie warunki można otrzymać aktualnie w podobnej sytuacji finansowej. Zweryfikuj ofertę wybranych banków na ich stronie internetowej, umów się z doradcą banku, np. poprzez formularz internetowy. Jeśli masz taką możliwość, popytaj również znajomych.

Pozdrawiam:) Joanna
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind

napisał magdal76 » 2010-11-10, 20:09

do michal_sz: nie wierzę, ponieważ słyszałam różne historie na temat takich doradców. Nie wiem czy mam się zdecydować na takie spotkanie. A wiesz jak one w ogóle wyglądają?

do Joanny: dzięki za informacje.
magdal76