Kredyt Hipoteczny

Wszystko na temat kredytów mieszkaniowych. Kredyty hipoteczne na zakup, budowę, remont domu lub innej nieruchomości.

Kredyt Hipoteczny

napisaÅ‚ krystop » 2007-09-23, 15:37

Ja chciałem wziąść kredyt na remont domu w GE Monej Bank.Zrobili zdjęcia nieruchomości ,zebrali wszystkie dokumenty.Odpowiedż była taka że Bank nie udzieli mi pożyczki .Ponieważ ponoć nieruchomość nie jest dla Banku atrakcyjna.Pomimo że wartość nieruchomości jest 2,3 lubnawet 4 krotnie wyższa od wnioskowanej kwoty.To wszystko dowiedziałem się od przedstawicela , ktury kompletował wszystkie dokumenty.Na prośbę o kontakt z osobą która zajmuje się przyznawanie pożyczek uzyskałem odpowiedż negatywną.To wszystko jest dla mnie conajmniej nie wyrażne...?Co tu się dzieje ,czy ktoś tak lub podobnie miał już może? :(
krystop

napisaÅ‚ majk » 2007-09-23, 17:42

radzilbym zmienic przedstawiciela albo skontaktowac sie bezposrednio z bankiem. sprawa wyglada dosc dziwnie bo skoro jest tak jak piszesz to pierwszy raz spotykam sie z okresleniem ze nieruchomosc byla "nie atrakcyjna" dla banku. liczy sie jej realna wartosc a nie walory estetyczne. podejrzewam ze powod byl zupenie inny, byc moze z winy przdstawiciela (np. nie zebral wszystkich wymaganych papierow) i stad negatywna decyzja banku. moj podejrzenie utwierdza tym bardziej odmowa przedstawiciela kiedy poprosiles o podanie przyczyny
majk

napisaÅ‚ majk » 2007-09-25, 19:13

sorry ale dom bank to akurat jeden z najdrozszych bankow jesli chodzi o kredyty. jesli juz to sprobowalbym w deutshe czy w raiffaisenie. albo w GE ale u innego przedstawiciela bo ten o ktorym byla mowa nie wygladal na zbyt dobrego...
majk

napisaÅ‚ kajtek » 2007-11-16, 19:47

a jak to jest w GE mozna wybrac przedstawciela ktory bedzie ocenial hipoteke albo chociaz wymienic tego ktorego wybioora za pierwszym razem ?
kajtek

odradzam Kredyt Bank

napisaÅ‚ An » 2008-12-30, 20:27

Kredyt Bank moją ostatnia transzę przesyłał 3 tygodnie- było zawirowanie i frank rósł, więc gnoje czekali na najlepszy kurs; ale jak poprzednia transza szła po niskim kursie - to wyszła na drugi dzień; tłumaczyli się, że tyle zleceń to trzeba czekać i codziennie przez tydzień obiecywali, że transza już została przelana- brak słów a ile nerwów, naprawdę nie polecam; dodatkowo w czasie podpisywania umowy kredytowej przyszła kobieta z kartami debetowymi "darmowymi"(nawet nie aktywowaliśmy przez rok) a dziś po roku dostałam rachunek na 125 pln za te karty (opłata roczna za wydanie); śmiechu warte jak ktoś ma silne nerwy; wszyscy powinni iść odsiedzieć za to, że bezczelnie okradają klientów; nie wspomnę już o niekompetencji pań przy kredytach hipotecznych-, jeśli skończyły podstawówkę to i tak wyczyn; ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
An

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości