Polbank

Wszystko na temat kredytów mieszkaniowych. Kredyty hipoteczne na zakup, budowę, remont domu lub innej nieruchomości.

Polbank

napisał czarna1027 » 2008-11-14, 12:18

Przez 2 mc walczyłam o odzyskanie pieniędzy które mylnie przelałam na kartę kredytową rzekomo zamkniętą zamiast na kredyt gotówkowy Moja wina trudno ale 3 pisma na żadne odpowiedzi masa telefonów nerwów efekt odzyskane pieniądze i w dalszym ciągu posiadam kartę kredytową bez karty bo ją oddałam pociętą 3 mc i dwukrotnie zamykałam!
Ostatnio uważam że doszło do naruszenia mojej prywatności przez bank Ratę mam do 6 zapłaciłam 7 a 10 telefon z windykacji nie na komórkę nie na stacjonarny ale do sąsiadów bo nie mogła się dodzwonic do mnie podała swoje dane i przekazała sąsiadom że czeka na pilny kontakt .Jakim prawem moi sąsiedzi mają znac moją sytuację finansową? Nie reklamuję zaistniałej sytuacji bo i tak nie będzie reakcji na żadne pismo więc najlepiej nie brac kredytu w POLBANKU lub konsolidowac go przez inny bank W jakim my kraju żyjemy? Ręce opadają UNIKAJCIE POLBANKU
czarna1027

napisał bierka » 2008-11-14, 20:10

Najlepiej unika wszelkiego rodzaju banków, które nie wiadomo z kąd się wzięły i jak długo będą funkcjonowac. Ja ufam tylko polskim bankom, chc czasem warunki są mniej dogodne ale zawsze jest pewniej (przynajmniej ja mam takie odczucie) :) A jeśli chodzi o tą konkretną sytuację to pracownica z banku z pewnością naruszyła Pani prywatnośc i powinna za to odpowiedzie, ale znając realia to ten bank na pewno ma adwokata na jakiego Pani nie stac, to przykre, ale trzeba to wziąc pod uwagę zanim się zacznie batalie bo więcej można straci niż zyskac - prawo jest po stronie grubszego portfela.
bierka

napisał czarna1027 » 2008-11-14, 20:20

Zgadzam się alę który bank ma polski kapitał chyba już żaden ?!
czarna1027

napisał piotrek » 2008-11-18, 13:15

Polski kapital ma np. PKO BP.

Poza tym czarna niedubluj tematow o polbanku i jego fatalnej szybkosci i obsloudze bylo juz kilka razy na forum:
tematy6/uwaga-na-polbank-vt517.htm
piotrek

napisał StiVeQ » 2008-11-18, 13:22

PKO to komunistyczny bank i osobiście go niepolecam a obsługa w tym banku jst naprawde żałosna - bynajmniej u mnie w mieście.
StiVeQ

napisał piotrek » 2008-11-18, 13:38

NIe mowie ze to bank nowoczesny - za to jako chyba jedyny bank z calkowicie polskim kapitalem - pakiet kontrolny ma Skarb panstwa. Najbezpieczniejszy na obecne czasy, poza tym ma duzo depozytow wiec z akcja kredytowa nie ma problemow jak np. polbank

Az ze zacofany to juz inna sprawa - dlugie kolejki, zdarzajaca sie czesto niemila obsluga. Jak widac poki beda mieli dosc duza liczbe klientow poty sie nic tam nie zmieni.
piotrek

napisał czarna1027 » 2008-11-18, 18:13

nie dubluję tematu po
prostu napisałam o swoim przypadku przestrzegając innych byc może już ktoś się nadział i napisał, nie zwróciłam uwagi,a może jesteś pracownikiem polbanku??? :)
Co do PKO to ma mniej niż połowę polskich udziałów więc nie tak do końca polski :)
czarna1027

napisał piotrek » 2008-11-19, 02:33

Oczywiscie ze dublujesz temat. Chyba nie znasz podstawowych zasad panujacych na forach dyskusyjnych. Wiec wyjasnie Ci.
Najpierw szukasz watek poswiecony zblizonej tematyce co twoja, search.htm , nastepnie jesli juz taki istnieje to go kontynuejsz, a jesli go nie ma to jedynie wtedy tworzysz nowy watek. Ze w polbank to slaby bank wiadomo nie od dzis i gdyby kazdy chcial tworzyc nowe watki o swoich problemach z tym bankiem to na forum co drugi temat bylby z tym zwiazany. A tak jest watek o polbanku i tam opisujesz swoje doswiadczenia - chyba to jasne?Na forum tez musi byc porzadek a nie wolna amerykanka. Polecam tez przeczytac regulamin forum:
tematy19/regulamin-panujacy-na-forum-bankowepl-vt75.htm

Nie jestem pracownikiem zadnego z banku - staram sie merytorycznie odpowiadac na wszelkie zagadnienia z finansami - mozesz poczytac moje posty i sama stwierdzic.

Co do PKO BP - to w pelni polski bank - pakiet kontrolny tego banku ma SP. No ale moze za malo siedze w tej branzy. Jesli znasz inny bardziej "polski" bank - prosze zdradz mi jego nazwe. Bo ja nie znam.

Pozdrawiam
piotrek

napisał czarna1027 » 2008-11-19, 10:06

Dziękuję za wyjaśnienie jestem na forum od kilku dni więc.........
Nie ma w Polsce w pełni polskiego banku!!! niestety!
czarna1027