--------------------------------------------------------------------------------
Ubezpieczam dom od wielu lat w jednej firmie. Ubezpieczenia rozpoczyna się w lipcu i trwa 12 miesięcy. W listopadzie wzięłam kredyt na remont domu. Cesja z praw z polisy jest na bank. Ostatnio bank napisał do mnie,że ta polisa jest niewystarczająca, bo oni chcą taką od dnia wzięcia kredytu na 12 miesięcy, a moja jest tylko do lipca. Nie rozumiem dlaczego mam wykupic drugą polisę. W cesji jest zapis,że zobowiązuję się na kontynuowanie ubezpieczenia. Nie chcę zmieniać firmy ani dublować ubezpieczenia.
Czy bank postępuje własciwie?
Dlaczego bank, ja i firma ubezpieczeniowa podpisalismy cesję a teraz bankowi nie podoba się ta polisa?
Kto mi teraz zrobi ubezpieczenie do tyłu od 02.11.2009?
Moja firma ubezpieczeniowa powiedziała,że owszem może rozwiązać ze mną umowę i rozliczyć się z wpłaconej składki ale nowe ubezpieczenie będzie ważne od dnia następnego po wpłaceniu składki, czyli bank znowu będzie niezadowolony.Cos czuję,że bank chce mnie naciągnąć na ubezpieczenie w kredycie.
Proszę o poradę, jak udowodnić bankowi,że nie maja racji, bo jestem pewna ,że nie mają tylko nie mam podstawy prawnej.

Nowe tematy