"Zielony" pyta

Wszystko na temat kredytów mieszkaniowych. Kredyty hipoteczne na zakup, budowę, remont domu lub innej nieruchomości.

"Zielony" pyta

napisał wiherek » 2010-02-12, 17:00

Zupełnie się nie znam na kredytach i zawsze unikałem ich jak ognia. Teraz jednak pilnie potrzebuję kasy i zupełnie nie wiem,gdzie mam iść. Jakieś takie duże banki odpadają, bo niestety jakieś łobuzy wrzucili mnie do BIKu ( dwa razy się spóźniłem z opłatą).Chyba więc skazany jestem na jakieś małe banki albo na instytucje finansowe, które nie patrzą w BIK.

Jak myślicie, gdzie mógłbym pójść po jakiś kredyt? ( nie chcę dużo - tylko 80 tys).

Podpowiecie coś konkretnego?
wiherek

napisał brandmind » 2010-02-18, 08:19

Witam,
uzyskanie kredytu w takiej kwocie bez badania wiarygodności i zdolności jest praktycznie niemożliwe. Instytucje typu Wierzyciel czy Provident udzielają pożyczek do 16000. Odradzam instytucje typu Korporacje Finansowa Skarbiec. Przeglądnęłam stronę, brak regulaminu przyznania pożyczki. Informacja o oprocentowaniu: nominalne- 2,99, rzeczywiste- 7,8. Opłata przygotowawcza w kwocie 5% wartości kredytu wymagana przed podpisaniem umowy kredytu. Oferta w stosunku do bankowych pozornie wygląda "korzystniej" ze względu na wysokość płaconej raty, moje zastrzeżenia to obsługa kredytu, gwarancja jego uruchomienia. Bezpieczniej skorzystać z kredytów gotówkowych w banku. Niektóre z nich są skłonne zaakceptować zaległości w BIK nieprzekraczające 30 dni. Dla kredytu w wysokości 80 000 zł. niezbędne jest zabezpieczenie w postaci hipoteki. Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
Joanna
brandmind